Friss hírek

2019-03-03
Közgyűlési meghívó
bovebben>>>
2019-03-02
Közös utakon
bovebben>>>
2019-03-01
2019 márciusi alkalmaink
bovebben>>>
2019-02-11
farsang február 23-án
bovebben>>>
2019-01-29
A BUE 2019 februári alkalmai
bovebben>>>
2019-01-28
Tájékoztatás a lelkészválasztó közgyűlésről
bovebben>>>
2019-01-06
Lelkészválasztó közgyűlési meghívó
bovebben>>>
2019-01-01
A BUE 2019 januári alkalmai
bovebben>>>
2018-12-21
2018 karácsonyi alkalmai
bovebben>>>
2018-12-04
Megjelent a Budapesti Unitárius Egyházközség Hírlevelének 2018/4. karácsonyi száma
bovebben>>>


Galériák


Életképek
Erdélyi konfirmandus tábor 2009
Gyerekkarácsony 2008
Konfirmáció 2009
Konfirmáció 2010
Magyarkút 2012
Templomunk
Templomunk külső képei

Aktualitások

Közlemények

Sikeres volt a Gondviselés Segélyszervezet karácsonyi adománygyűjtése

Jelentős eredményeket hozott a Gondviselés Segélyszervezet (erdélyi és magyarországi tagozattal működő unitárius jótékonysági szervezet) karácsonyi adománygyűjtő akciója. Az alábbiakban közöljük Zoltán Csaba, a Gondviselés magyarországi elnökének beszámolóját.Kedves Testvéreim!

A Gondviselés Segélyszervezet idei karácsonyi adománygyűjtési akciója minden várakozást felülmúló sikerrel zárult. Amint azt korábban hirdettük, önkénteseink a Flórián téri,  a CBA Vörösvár Kft. tulajdonában lévő élelmiszer áruház előtt tartós élelmiszer adományokat gyűjtöttek e hét hétfőn és szerdán, délután 4 és 8 óra között. Az önkéntesek áldozatos és lelkes munkája, valamint az áruház munkatársainak támogatása eredményeként a két napon összesen 10 banános doboznyi tartós élelmiszert és tisztítószert ajánlottak fel jó szándékú emberek, fiatalok, középkorúak és idősek, férfiak és nők.

Az adománygyűjtésben résztvevő önkéntesek megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsem őket. Bencze Margit (unitárius, a Start Garancia Zrt. munkatársa); Geréb Réka (unitárius, a Nagy Ignác utcai épület gondnoka); Hegyi Hunor (református, a Start Garancia Zrt. munkatársa és Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozatának elnökségi tagja); Lehoczky Csilla (katolikus, a Start Garancia Zrt. munkatársa); Pelle Melinda (katolikus, a Start Garancia Zrt. munkatársa); Zoltán Réka (unitárius, főiskolai hallgató); Zoltán Csaba (unitárius, a Start Garancia Zrt. vezérigazgatója, a Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozatának elnöke)

Külön köszönet illeti meg Léta Rozália testvérünket, aki a CBA Vörösvár Kft. munkatársa és aki abban segített, hogy a vállalat lehetővé tegye a gyűjtést. És természetesen a legnagyobb köszönet azoknak a vásárlóknak jár, akik adományaikkal segítettek a szegény családoknak, egyedülálló idős embereknek. Felhívásunkra 80 ezer forint pénzadomány is érkezett a Segélyszervezet számlájára, amit ezúton is hálásan köszönünk. A csomagolóanyag és a szállítás költségeit a Start Garancia Zrt. vállalta magára.

Az adományokból 27, egyenként 6-8 kg-os csomagot állítottunk össze. A tárgyi adományok összértéke megközelítette a 300 ezer forintot. A csomagokkal mintegy 50 felnőttet és gyermeket sikerült megajándékoznunk. A csomagok nagy része a Budapesti Unitárius Egyházközségen keresztül jut el a címzettekhez, de küldtünk csomagokat Vásárosnaményba is, magukat unitáriusnak valló cigány családoknak. A Füzesgyarmati Egyházközséget pénzadománnyal támogattuk és Balázsi László tiszteletes úr vállalta, hogy a helyben vásárolt ajándékokat a rászorulókhoz eljuttatja. Az adománygyűjtés sikerét mutatja, hogy három doboz tartós élelmiszer még meg is maradt, mely egy élelmiszer bank induló készlete lesz, melyet év közben is fel tudunk használni a nehéz helyzetben élők megsegítésére.

Az adománygyűjtésről készült képeket az alábbi hivatkozáson keresztül nézhetitek meg: http://gondviseles.org/joomla2.5.6/index.php/magyarorszagi-tagozat.

Ajánljuk egyházközségeinknek és a nőszövetségeinknek, hogy szervezzenek a mostanihoz hasonló adomány gyűjtési akciókat, együttműködésben helyi boltokkal, mellyel sok rászoruló emberen tudnak segíteni. Mindannyiótoknak áldott, meghitt, szeretetteljes Karácsonyt kívánok munkatársaim nevében is.

Szeretettel: Zoltán Csaba elnök - Gondviselés Segélyszervezet magyarországi tagozata

Kapcsolat | Impresszum | Adatvédelem | ©2007 Budapesti Unitárius Egyházközség